Facklitteratur Vårens Böcker 2019 Hanna Olvenmark

Portionen under tian – bra mat för dig, din plånbok och planeten/Ordfront

När jag var liten växte jag upp med skilda föräldrar. Det har påverkat mig så mycket i hur jag tänker på mat och ekonomi. Mamma hade ett väldigt välbetalt jobb men hon hade svårt att få ihop det vardagliga, som att laga mat till exempel. Vi åt jättemycket snabbmat och trots att mamma tjänade väldigt bra, så var det ändå inte särskilt mycket pengar kvar när månaden var slut. Pappa, å andra sidan, hade det tufft ekonomiskt och fick kämpa för att få det att gå ihop. Han var kreativ i sin matlagning och veckorna hos honom innebar att vi fick följa med och storhandla, han hade alltid skrivit inköpslistor efter hur butiken såg ut och han bakade eget bröd och kokade egna baljväxter. Vid matbordet frågade han alltid mig och min bror: »Ungar, vad tror ni maten kostar idag?« Och så fick vi gissa.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS