Höstens Böcker 2018 Facklitteratur Jesper Borgenstrand

Hänt på restaurang / Southside Stories

Jag var femton år när jag tog mina första stapplande steg in i restaurangbranschen. Jag blev inkastad i disken på krogen där min mamma jobbade och fick stå på en läskback för att kunna nå upp till vinglasen. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, men fick lova att lära mig fort för hettan i köket är på riktigt. Jag minns den hårda (men ändå hjärtliga) jargongen mellan kök och servis. Jag minns hetsen. Jag minns tempot. Jag minns den fantastiska maten. Jag minns hur jag efter mitt första stressiga femtontimmarspass knappt orkade gå hem. Och jag älskade varje sekund av det.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS