Facklitteratur Vårens Böcker 2019 Johan Björkman

Skafferiet – Växter och grönt året om/Natur & Kultur

Mitt namn är Johan Björkman och jag är kock. Att jobba i restaurangkök innebär att hela tiden lära sig nya saker. Man blir aldrig fullärd. Jag förfinar ständigt teknikerna och mitt fokus har alltid varit att försöka jobba med de bästa råvarorna. Med detta i ryggmärgen kommer jag nästan alltid till slutsatsen att det bästa är att köpa lokala råvaror, gärna av odlaren själv. Problemet med detta, om man som jag gillar att arbeta med växter och grönsaker, är att det under sex månader om året inte växer så mycket i Sverige. Därför har jag fått hitta olika lösningar för att ha tillgång till goda smaker även under den mörkare delen av året. De konserveringstekniker jag använder mig av gör vintern lite lättare att ta sig igenom.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS