Sommarens Böcker 2018 Facklitteratur
Richard Man
Alkoholfritt till maten / Bonnier Fakta
Jag har jobbat med sprit sen jag var 15 år. 18 då, om du är byråkrat. Jag har vuxit upp i en krogmiljö som har sin givna plats i den svenska matkulturen och i folkhjärtat. Fyra smårätter, sötsur sås, friterad banan med glass, ni kan det där. Mina föräldrar kom från Hongkong till Sverige för att söka lyckan under 1960- och 1970-talet. Receptet på lycka var ett kinapang och en trubadurbar i en bruksstad i Dalarna. I trubadurbaren lärde jag mig alla 1990-talets smörballader och att blanda grogg. Groggen tog mig vidare till bartenderjobb i Stockholm, London, New York, Barcelona, världen. Under resan avancerade groggen till cocktails, medan jag förföll från frän mas till nörd. Mat- och dryckesnörd. Så nördig är jag att jag har civilingenjörsexamen i kemiteknik från KTH. Inte för att jag nånsin tänkt syssla med nanoteknologi utan för att mat och dryck i sin renaste form är kemi. Genom åren har jag avverkat titlar som krögare, sommelier, spritambassadör och årets branschförbättrare av barbranschen 2016.
Helår Digitalt
1480 kr
Köpa
Prova på 2 månader
199 kr
Köpa