Sommarens Böcker 2018 Facklitteratur Richard Man

Alkoholfritt till maten / Bonnier Fakta

Jag har jobbat med sprit sen jag var 15 år. 18 då, om du är byråkrat. Jag har vuxit upp i en krogmiljö som har sin givna plats i den svenska matkulturen och i folkhjärtat. Fyra smårätter, sötsur sås, friterad banan med glass, ni kan det där. Mina föräldrar kom från Hongkong till Sverige för att söka lyckan under 1960- och 1970-talet. Receptet på lycka var ett kinapang och en trubadurbar i en bruksstad i Dalarna. I trubadurbaren lärde jag mig alla 1990-talets smörballader och att blanda grogg. Groggen tog mig vidare till bartenderjobb i Stockholm, London, New York, Barcelona, världen. Under resan avancerade groggen till cocktails, medan jag förföll från frän mas till nörd. Mat- och dryckesnörd. Så nördig är jag att jag har civilingenjörsexamen i kemiteknik från KTH. Inte för att jag nånsin tänkt syssla med nanoteknologi utan för att mat och dryck i sin renaste form är kemi. Genom åren har jag avverkat titlar som krögare, sommelier, spritambassadör och årets branschförbättrare av barbranschen 2016.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS