Tillbaka

Ekonomiansvarig på litterär agentur

Lennart Sane Agency AB söker en ekonomiansvarig på 50%. Det är en bred tjänst som innefattar både redovisning och bokföring, samt andra administrativa uppgifter. Du är direkt underställd VD med ansvar för ekonomifunktionens uppgifter enligt nedan. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom redovisning, är strukturerad och noggrann, och van vid att jobba självständigt och att leverera utifrån deadlines. Du bör också ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal. Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde i början av november, och en fast månadslön. Lennart Sane Agency sitter i trevliga lokaler ett stenkast från Stureplan.

Dina arbetsuppgifter

- Ansvar för företagets löpande ekonomifunktion.

- Löpande redovisning och bokföring innefattande registrering och kontering av leverantörsfakturor, registrering av leverantörsbetalningar och kundinbetalningar. Redovisning och registrering sker i SEK, USD, EUR och GBP. 

- Kontoavstämning vid varje månadsskifte. Körning av månadens periodiseringar. Avstämning av moms och sociala avgifter.

- Upprättning av årsbokslut.

- Skatt- och momsdeklarationer.

- Kvartalsredovisning över EU-försäljning från Sverige. 

- Likviditetsövervakning.

- Kravhantering av kundfordringar. 

- Lönehantering.

- Övriga administrativa uppgifter.

 

Om oss

Lennart Sane Agency en litterär agentur som grundades 1969 och idag representerar författare som Alice Munro, Gillian Flynn, Harlan Coben, David Baldacci, Barack Obama, Michelle Obama, Sofie Sarenbrant, Denise Rudberg, Mikaela Bley m.fl.

Start: Omgående

Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Plats: Grev Turegatan 29, Stockholm

Kontaktperson: Philip Sane, tel: 0708835245

Ansökan skickas till: info@lennartsaneagency.com

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Philip Sane

Kontaktuppgifter:

0708835245

Publicerad den:

2018-10-11

Sista ansökningsdag:

2018-10-31

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.