Tillbaka

Erfaren textredaktör till skönlitteratur och sakprosa

Natur & Kultur söker erfaren textredaktör till skönlitteratur och sakprosa

 

Natur & Kultur ger ut svenska och utländska författare av hög kvalitet. Vi ger ut ca 45 titlar per år inom skönlitteratur och sakprosa och varje bok som ges ut är vald av en anledning.

Vi söker nu en kunnig och noggrann redaktör med gedigen erfarenhet av textarbete och språkgranskning till vår utgivning av skönlitteratur och sakprosa.

Du kommer, med stöd av förläggaren, att vara redaktör för egna titlar, bedöma inkommande manus samt ha vissa administrativa uppgifter. Det huvudsakliga innehållet i tjänsten är att arbeta fram tryckfärdiga manus, men vi är en liten redaktion som jobbar tätt tillsammans vilket innebär att du också skall trivas med att rycka in där det behövs, vare sig det gäller en julmarknad, bokmässan eller releasefester.

Rollen ställer höga krav på din förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du är en van projektledare som håller i det redaktionella arbetet, från manuslämning till tryck. Du är van att växla mellan att arbeta i grupp och att självständigt driva dina projekt i hamn.

Vi tror att du är prestigelös och tydlig och van att ge konstruktiv feedback. Det är av stor vikt att du kan skapa och behålla goda relationer med våra författare och samarbetspartners.

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av redaktörsyrket och goda kunskaper i InDesign. Ett stort intresse för de två utgivningsområdena i fråga är en självklarhet. Du har givetvis goda kunskaper i svenska språket. Kunskaper i andra språk än engelska är meriterande.

På den allmänlitterära förlagsdelen är vi 26 medarbetare inom fyra utgivningsområden: skönlitteratur, sakprosa, barn och ungdom och illustrerad fakta. Vi sitter i ett hus som vi själva äger i centrala Stockholm med utsikt över Humlegården. Medarbetare har i huset tillgång till ett nyrenoverat gym med bastu, pilatespass och massage.  
 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start i januari 2018.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till ansokan-al@nok.se märkt ”Ansökan - Redaktör för skönlitteratur och sakprosa”. Skicka in ansökan snarast.

För mer information om tjänsten kontakta tf. redaktionschef Kristina Billow, facklig representant (Unionen) är Ann Reimers. Båda nås på telefon 08-453 86 00.

 
Bokförlaget Natur & Kultur grundades 1922 och är idag en affärsdrivande stiftelse som, utan ägare med kortsiktiga lönsamhetskrav, kan agera självständigt och långsiktigt. Det som styr oss är det uttalade ändamålet i vår stiftelseurkund: att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning motverka fördomar och inspirera till reflektion och engagemang. Det är till denna nytta vår utgivning och vårt överskott bidrar.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Tf. redaktionschef Kristina Billow

Kontaktuppgifter:

Tel 08-453 86 00

Publicerad den:

2017-12-05

Sista ansökningsdag:

2017-12-20

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.