Tillbaka

Fackboksförläggare

Vi söker en fackboksförläggare som brinner för starka berättelser och fascinerande levnadsöden, och som har en nästan naiv tro på litteraturens kraft att göra världen roligare och mer begriplig. Du tycker om att ta egna initiativ och är en grym avslutare, men du vill jobba i nära samarbete med ett proffsigt team kolleger för att en arbetsdag för att vara lyckad. Du baserar dina beslut på kunskap om efterfrågan hos såväl läsare som återförsäljare. Troligen har du idag ett kontaktnät som du kan hitta nya möjligheter i. Du drömmer om att vara med och skapa morgondagens storsäljare. Och du gör det här på ett av Sveriges största och mest framgångsrika förlag!

Som förläggare ansvarar du för förhandling och avtal, och du är övergripande ansvarig för bokproduktionen och jobbar med bokens redaktör genom hela processen. I nära samarbete med både kommunikations- och försäljningsavdelningen har du också i uppgift att ge varje titel de bästa förutsättningarna att nå läsarna.

Vi tror att du har en god förmåga att söka nya perspektiv och aktivt bidra till att löpande utveckla vår verksamhet. Du förstår och står bakom förlagets hela utgivning och gillar att samarbeta. Att vara en god lyssnare är en viktig egenskap, likaså att kunna arbeta konstruktivt mot hårda deadlines.

Utöver en utvecklande och viktig roll erbjuder vi en stimulerande miljö på Sveavägen i Stockholm. Den 180-åriga historien matchas med framåtriktade satsningar, såväl i tryckt som digital form.

Kvalifikationer

Kortfattat tror vi att framgångsrika egenskaper är:

- Kommersiell förståelse och förmåga att välja rätt titlar.
- Orädd att ta nya kontakter och ibland tuffa samtal.
- Samarbetar med andra, snarare än konkurrerar.
- Uthållig och tydlig.
- Ser möjligheter och vågar ”chansa”.
- Erfarenhet av förlagsvärlden, men gärna även andra spännande erfarenheter och perspektiv.

Ansökan

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök här och bifoga CV samt personligt brev.

Facklig representant för Unionen är Susanne Granberg 08-696 80 00.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Bokförlaget Forum har visionen och målsättningen är att vara Sveriges främsta bokförlag för breda och populära författarskap. Förlaget har funnits sedan 1944 och alltid varit en del av Bonnierförlagen. På redaktionen arbetar 15 personer och förlaget ger ut omkring 60 nyheter om året. I förlaget ingår även Lovereads – ett boutiqueimprint för modern romance.

Bonnier Fakta är Sveriges ledande illustrerade fackboksförlag. Utgivningen spänner över ämnen som mat och dryck, hälsa och träning, mode och skönhet, föräldraskap, trädgård och natur, kultur och biografier. Bonnier Fakta bildades 2008 och ger ut cirka 50 nyheter om året.

Under våren 2019 går de båda förlagen samman och bildar ett nytt förlag med målet att bli bokbranschens mest attraktiva och kommersiella förlag för författare inom både fack- och skönlitteratur. Som ny förläggare är du alltså även med på resan att skapa Sveriges modernaste förlag, som fortsätter verka i trygg tradition på Bonnierförlagen.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Adam Dahlin

Kontaktuppgifter:

adam.dahlin@forum.se eller 086968464

Publicerad den:

2019-04-12

Sista ansökningsdag:

2019-04-29

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.