Tillbaka

Fackboksredaktör

Är du en idérik, kreativ och matintresserad person som vill ha ett nytt spännande, omväxlande och roligt jobb? Då är den här tjänsten något för dig!

Den vi söker är van vid att jobba självständigt, är utåtriktad och nyfiken på många olika ämnesområden, som t ex mat och hem & hobby, men även andra populära fackboksområden samt skönlitteratur och böcker för barn och ungdom.

Du kommer att självständigt driva bokprojekt i samarbete med författare, formgivare, fotografer och andra upphovsmän. Du är van vid att redigera texter, har känsla för bild och form och är inte främmande för att skriva själv. Du ska ha god språkkänsla, vara allmänorienterad och noggrann, kunna ta eget ansvar och ha lätt för att samarbeta. Det är ett plus om du har erfarenhet av att arbeta i InDesign.

Bokförlaget Semic ingår i Bonnier AB och producerar årligen ca 85 titlar. Mer om Semics utgivning hittar du på www.semic. Vi sitter i trivsamma lokaler i Sundbyberg, nära T-bana, tvärbana, pendeltåg och buss.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa redaktionschef Annelie Lindqvist, tel. 08-799 30 36.

Facklig representant är Mattias Pettersson, tel. 08-799 30 59.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Registrera din ansökan senast den 26 oktober 2018.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
OM FÖRETAGET

Bokbranschen är en mycket spännande och utmanande bransch att arbeta inom, en bransch stadd i stor förändring. Den digitala utvecklingen påverkar oss självfallet mycket när nya utgivningsformer växer fram som komplement till den traditionella pappersboken. Det blir då allt viktigare för oss, att vad vi arbetar med är berättelser och berättelser på massor av sätt, sedan väljer läsaren i vilken form hon vill ta del av dessa berättelser.

Jämlikhet, mångfald och friskvård

Semic eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Vi ska ha samma förutsättningar för alla oavsett kulturell bakgrund, kön, ålder etc. En mänsklig mångfald stärker våra förutsättningar att leva upp till vår uppgift.

Semic vill uppmuntra medarbetarnas intresse för motion och erbjuder alla anställda:

Friskvårdsbidrag
Friskvårdstimme (en timme per vecka och förlagd på arbetstid, minst 75% sysselsättningsgrad) i de verksamheter som så tillåter
Tillfälliga satsningar så som stegtävlingar, tobaksavvänjning, löpning, viktminskning mm
Specialavtal med Friskis & Svettis och SATS

 

Det är viktigt för oss att ha bra personalförmåner, satsta ordentligt på kompetensutveckling och att kontinuerligt stötta och utveckla våra ledare. Ledarskapets kvalitet och vår förmåga att utveckla goda ledare är en av våra framgångsfaktorer.

Plats:

Sundbyberg

Kontaktperson:

Redaktionschef Annelie Lindqvist

Kontaktuppgifter:

Tel. 08-799 30 36 eller annelie.lindqvist@semic.se

Publicerad den:

2018-10-08

Sista ansökningsdag:

2018-10-26

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.