Tillbaka

Junior Agent

Om Salomonsson Agency

Salomonsson Agency representerar cirka 50 av Nordens mest erkända och bästsäljande författare, samt några av Nordens mest framstående manusförfattare, och företräder deras bok- och filmrättigheter över hela världen. Salomonsson Agency är Nordeuropas ledande litterära agentur. Agenturen har idag 18 anställda och kontor på Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm.

Läs gärna mer på www.salomonssonagency.com
 

Om tjänsten

Som junior agent kommer du att till en början ansvara för det administrativa arbetet med författarskapen så som: löpande uppdatera internationella publiceringsdatum, status för filmprojekt, försäljningssiffror, manusleveranser, lanseringsplaner, recensioner och nyhetsbrev. Tjänsten kräver även mycket goda engelskkunskaper: du bör kunna översätta texter från de nordiska språken till engelska, skriva kortare texter och konversera obehindrat, samt pitcha agenturens författare och deras verk på engelska. Du kommer även att delta i möten med författare, förläggare och producenter, bl.a. i sammanhang så som pitch- och säljmöten där hög social kompetens krävs. Tjänsten kommer även att inkludera läsning och arbete med ännu ej utgivna manus.

Tjänsten innebär flertalet resor per år, till bokmässor och annat, samt jobb utanför ordinarie tider då arbete över tidszoner är det normala och klienters scheman sätts främst.
 

Om dig

Vi söker dig som älskar att läsa och är intresserad av text och kultur. Du är entusiastisk, noggrann, nyfiken och prestigelös, och klarar av att vara det i ett högt arbetstempo. Du trivs med att arbeta med människor och har en förmåga att föra dig i olika miljöer, från morgonmöten hos förlag till branschmingel sent på natten. Vi lägger stor vikt på personlighet och hur du fungerar tillsammans med de andra agenterna och övriga på agenturen. Du har ett driv att arbeta för någon annans framgång utan att själv stå i centrum.
 

Rekryteringsprocess

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som tillsätts omgående.

Vi tar emot och utvärderar sökanden löpande, så hör gärna av dig så snart som möjligt. Sista dag för ansökan är den 31 oktober 2017. Är du intresserad av att söka vill vi att du skickar ditt CV tillsammans med ett personligt brev till oss på joel@salomonssonagency.com så snart som möjligt. Om du har några frågor om tjänsten kan du kontakta oss på samma adress.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Joel Petterson

Kontaktuppgifter:

joel@salomonssonagency.com

Publicerad den:

2017-10-09

Sista ansökningsdag:

2017-10-31

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.