Tillbaka

Junior Agent

Om Salomonsson Agency

Salomonsson Agency representerar cirka 50 av Nordens mest erkända och bästsäljande författare, samt några av Nordens mest framstående manusförfattare och regissörer. Agenturen förvaltar deras bok- och filmrättigheter världen över och är Nordeuropas ledande litterära agentur. Agenturen har idag 20 anställda och kontor på Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm.

Läs gärna mer på www.salomonssonagency.com

 

Om tjänsten

Som junior agent kommer du att arbeta tätt med en senior agent och en agentassistent med att förvalta våra klienters rättigheter. Ditt arbete kommer att vara mångsidigt och inkluderar såväl införsäljande av rättigheter och kontraktsförhandlingar som daglig kontakt med författare och administrativt arbete. Tjänsten innebär arbete utanför ordinarie arbetstid i form av mycket läsning och kontakt med branschkollegor och klienter som verkar i andra tidszoner och under andra arbetstider. Utöver detta kommer du också att följa med på flertalet resor per år, till bokmässor och konferenser.

Du kommer att vara i kontakt med förlag över hela världen och ditt arbete kommer att kräva en stor social kompetens och ett självförtroende som sträcker sig från den dagliga telefonkontakten med dessa till säljmöten och mingelkvällar under bokmässor.

Tjänsten kräver mycket goda engelskkunskaper och en förmåga att ta till dig och arbeta med andra skandinaviska språk utöver svenska. Du bör kunna översätta texter från dessa språk till engelska, skriva texter och konversera obehindrat, samt pitcha agenturens författare och deras verk på engelska.

 

Om dig

Vi söker dig som älskar att läsa samt är driven och har en hög arbetskapacitet. Du bör också vara social, entusiastisk, noggrann och prestigelös samt intresserad av text och kultur. Du trivs med att arbeta med människor och har en förmåga att föra dig i olika miljöer. Vi lägger stor vikt på personlighet och hur du fungerar tillsammans med de övriga på agenturen. Du har ett driv att arbeta för någon annans framgång utan att själv stå i centrum.

 

Rekryteringsprocess

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som tillsätts omgående.

Vi tar emot och utvärderar sökanden löpande, så hör gärna av dig så snart som möjligt. Är du intresserad av att söka vill vi att du skickar ditt CV tillsammans med ett personligt brev till oss på anna@salomonssonagency.com så snart som möjligt. Om du har några frågor om tjänsten kan du kontakta oss på samma adress.

Plats:

Stockholm

Kontaktuppgifter:

anna@salomonssonagency.com

Publicerad den:

2018-08-08

Sista ansökningsdag:

2018-09-09

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.