Tillbaka

Kanslichef för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA)

Vi söker dig som vill leda och administrera Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA). Kansliet, som är en del av Kulturrådet, består av kanslichef, handläggare och kommunikatör och har administrativt stöd av bl.a. enhet för verksamhetsstöd. En expertjury förordnad av Kulturrådets styrelse utser pristagarna. Mer information finns på ALMA:s webbplats.

ARBETSUPPGIFTER

Du har personal- och budgetansvar för kansliet. Tillsammans arbetar ni för att kommunicera och administrera världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Ditt ansvarsområde spänner över hela processen kring priset; från nomineringsinbjudningar från ett sextiotal länder till tillkännagivande och pristagarvecka med prisutdelning.

Du arbetar tillsammans med en jury bestående av tolv experter och medverkar i nio möten per år utan att vara en del av diskussioner och beslut. Stora krav ställs på lyhördhet och integritet i dialog med jury och externa samarbetsparter. Arbetet är av såväl strategisk som operativ karaktär. I tjänsten ingår att tillsammans med medarbetare planera och genomföra tillkännagivande av pristagare, pristagarvecka samt nationella och internationella evenemang och kommunikationsinsatser i syfte att stärka och utveckla prisets varumärke och den läsfrämjande verksamheten.

UTBILDNING OCH ERFARENHET

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

• relevant akademisk utbildning
• goda kunskaper om svensk och internationell barn- och ungdomslitteratur
• kännedom om svensk och utländsk bokbransch
• brett nationellt och internationellt kontaktnät
• kunskaper om kulturpolitik och kulturlivet i Sverige och internationellt
• analytisk och kommunikativ förmåga
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• erfarenhet av att producera kulturella och läsfrämjande evenemang
• vana vid mediakontaker
• erfarenhet av arbete i ledande position

Meriterande är om du har:

• tidigare utlandstjänstgöring med relevans för tjänsten
• kunskaper i ytterligare språk
• erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning

Personliga egenskaper

Som chef ska du vara en ledare som skapar förtroende, ger goda förutsättningar och bidrar till arbetsglädje för dina medarbetare. Du har förmåga att bygga väl fungerande team och att skapa förutsättningar för att utveckla medarbetarnas talanger.

Som person är du kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov och har god samarbetsförmåga. Du är prestigelös, diplomatisk, har ett helhetsperspektiv och integritet. Du är van att formulera och arbeta efter uppsatta mål och att följa upp och utvärdera insatser. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kulturrådet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten.

ANSTÄLLNINGEN

Anställningen är en tillsvidareanställning. Kulturrådet tillämpar 6 månaders provtjänstgöring. Tillträde efter överenskommelse.

Kulturrådet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

SISTA ANSÖKNINGSDAG

Välkommen med din ansökan och CV, senast den 24 februari 2019 till jobba-10@kulturradet.se

Märk din ansökan med Dnr Pers 2019/10

Plats:

Stockholm

Kontaktuppgifter:

Generaldirektör Staffan Forssell, tel. 08 519 265 21 eller kanslichefen för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, Helen Sigeland, tel. 08 519 264 33.

Publicerad den:

2019-02-06

Sista ansökningsdag:

2019-02-24

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.