Tillbaka

Kommunikatör med fokus på försäljning

Arbetsuppgifter

Vi söker ytterligare en person till vårt försäljningsteam för digitala böcker. Ditt huvudansvar kommer att vara att driva och utveckla försäljning av böcker i digitala format, det vill säga digitala ljudböcker och e-böcker. Du kommer att självständigt ansvara för lanseringar av böcker med planering, utförande, uppföljning och utvärdering av kampanjer som en del av det dagliga arbetet. Kontakt med olika återförsäljare av digitala böcker är en av de viktigaste delarna av tjänsten.

Du arbetar i ett litet team som består av ytterligare en kommunikatör/säljare samt försäljningschef för digitala böcker. Teamet ingår i en grupp som arbetar med digitala projekt och digitala böcker. I din roll har du även ett tätt samarbete med kommunikationsavdelningen och de förlag som ingår i Bonnierförlagen, i synnerhet ljudboksförlaget Bonnier Audio och det heldigitala förlaget Bonnier Bookery. Eftersom du är en del av ett litet team kommer arbetsuppgifterna att variera mellan högt och lågt och arbetsupptifterna kan skifta snabbt, så det är viktigt att du har lätt för att anpassa dig och se var din insats behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en entusiastisk och driven säljande kommunikatör, som är idéstark och har lätt för att samarbeta. Du får gärna ha ett stort intresse för böcker i allmänhet, och gillar du ljudböcker eller e-böcker i synnerhet kommer du att trivas hos oss. Tidigare bokbranschvana är inget krav, men det är meriterande om du har erfarenhet från t ex kommunikationsbranschen eller har jobbat med e-handel.

Att du tycker det är roligt med försäljning och har en analytisk förmåga är däremot ett måste om du ska trivas i rollen. Du drivs av att nå ut med ett budskap och att uppnå uppsatta säljmål. Kommunikation kring och presentation av böcker, muntligt och skriftligt, är en stor del av ditt arbete. Att du med lätthet uttrycker dig i skrift och känner dig trygg med att tala i grupp är viktigt för att du ska vara rätt person för tjänsten.

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansök här och bifoga CV samt personligt brev.

Facklig representant för Unionen är Susanne Granberg 08-696 80 00.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Om företaget

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 13 250 utgåvor, varav 7 500 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut cirka 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Igloo Books Sverige, Kartago, Lovereads, Månpocket, Orosdi-Back, Reseförlaget samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen, som sysselsätter ca 250 personer, ingår också Bonniers Bokklubbar, agenturen Bonnier Rights, eventserien Books & Dreams samt Bonnier Brands.

 

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Anna Riklund

Kontaktuppgifter:

anna.riklund@bonnierforlagen.se

Publicerad den:

2017-11-13

Sista ansökningsdag:

2017-11-30

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.