Tillbaka

Barnes & Nobles vd får sparken

2018-07-04
av Kalle Laxgård
Foto: Wikimedia Commons

Beskedet motiveras med att vd Demos Parneros ska har brutit mot företagets interna regler. Vilka regler det handlar om specificerar företaget inte.

Beskedet lämnades av företaget under tisdagen genom ett pressmeddelande.

Enligt Barnes & Noble sker det ”inte på grund av någon motsättning med företaget gällande ekonomiska rapporter, policys eller praxis eller eventuella bedrägerier relaterade till dem”. Vad det exakta skälet är lämnas dock okommenterat.

Av pressmeddelandet framgår även att Demos Parneros inte kommer att få någon form av avgångsvederlag och att han även har fått lämna bolagets styrelse.

Beskedet kommer bara ett drygt år efter att Demos Parneros tillträdde. Enligt The New York Times är han den fjärde vd:n på fem år som får lämna Barnes & Nobles.

De senaste åren har försäljningstapp och förluster avlöst varandra, delvis till följd av en misslyckad digital strategi. Bara under Demos Parneros ledarskap har aktievärdet sjunkit 30 procent, något inte heller den planerade strategiförändringen med mindre butiker har lyckats vända.

I väntan på en ny vd har den krisande bokhandelskedjan tillsatt en grupp ledande personer inom företaget som tillsammans ska driva Barnes & Noble framåt.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.