Tillbaka

Blir ny förlagschef på HarperCollins

2017-05-16
av Kalle Laxgård
Carina Nunstedt, här under förra årets upplaga av Crimetime Gotland.
Foto: Sara Mac Key

Carina Nunstedt lämnar sitt uppdrag som förläggare på Yourlife Books för sin nya roll till hösten.

För ett år sedan offentliggjordes att bokförlaget Forum och tidningsmakerskan och branschprofilen Carina Nunstedt skulle starta ett gemensamt imprint, Yourlife Books. I mars i år kom första titeln.

Men snart lämnar Carina Nunstedt förlaget.

I september tillträder hon som ny förlagschef på HarperCollins Nordic.

 – Jag blev kontaktad av Harper Collins rekryteringsbyrå och fick sedan komma på en rad möten. Jag var väldigt nöjd med mitt jobb som förläggare på Yourlife Books men att få bli förlagschef i Norden för ett stort internationellt förlag kändes direkt väldigt spännande och lockande, säger Carina Nunstedt.

Hon säger att hon länge velat jobba internationellt.

– Jag får också jobba mer övergripande och strategiskt vilket jag gillar. Det ska även bli roligt att vara chef för en större redaktion igen, det har jag varit flera gånger tidigare och ibland saknat, säger Carina Nunstedt.

Hon har varit den enda anställda på Yourlife Books, och sedan samarbetat med Forums redaktörsgrupp. Enligt Forums förlagschef Adam Dahlin är planen att imprintet ska fortsätta sin verksamhet.

– Den närmsta tiden ska vi titta på hur vi ska ersätta Carinas tjänst. Yourlife Books har fått en bra start och är en viktig pusselbit i vår tillväxtstrategi, säger han.

Vad betyder det för er att tappa Carina Nunstedt?

– Det är tråkigt, Yourlife har fått en löftesrik start. Men det är bara att säga grattis till HarperCollins, de har gjort en bra rekrytering och jag förstår henne och önskar lycka till. Hon får ett större uppdrag än hon haft här så det finns en logik i det, säger Adam Dahlin.

Vid sidan av arbetet på Yourlife Books har Carina Nunstedt även varit chef för Bonnierägda eventbolaget Books & Dreams. Genom det har hon varit festivalchef för deckarfestivalen Crimetime Gotland, vars tredje upplaga arrangeras i augusti. Det kommer hon att vara även i år.

Kommer du ha kvar något Bonnier-relaterat engagemang när du tillträtt?

– Jag ska leda Books & Dreams stora författarkvällar den 19 september i Stockholm och den 28 september i Göteborg tillsammans med Josefine Sundström. Då medverkar författare från flera olika förlag. Sedan ska vi prata om en möjlig fortsättning, säger Carina Nunstedt.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.