Tillbaka

Bookbeat rekryterar från Audible

2018-01-15
av Kalle Laxgård
Kathrin Rüstig nya titel på Bookbeat blir Director Publisher Relations.
Foto: Pressbild.

Bookbeat anställer ny chef från Amazons ljudbokstjänst Audible för att vara med och leda tjänstens lansering i Tyskland.

Kathrin Rüstig var en av tyska Audibles första anställda och har arbetat inom företaget i 13 år. Innan dess jobbade hon för moderbolaget Amazons tyska bokverksamhet i flera år.

– Förutom ett brinnande intresse för att sprida Bookbeat och lyssnandet till fler besitter Kathrin, med sina totalt arton år på Amazon och Audible, erfarenhet om marknaden och digital tillväxt i bokbranschen som är mycket imponerande och svår att matcha, säger Bookbeats vd Niclas Sandin i ett pressmeddelande.

Amazon är sedan länge marknadsledande på ljudboksmarknaden i Tyskland, som huvudsakligen består av fysisk försäljning.

Bookbeat påbörjade sin lansering av abonnemangstjänsten i Tyskland i september. I samband med det påbörjades även en rekryteringsprocess av två nya medarbetare på innehållssidan.

Verksamheten styrs från Stockholm men har även medarbetare på plats i Tyskland. Kathrin Rüstig ska arbeta från Berlin och fokusera på att få Bookbeats tyska ljudbokskatalog att växa.

– Innehåll, bra innehåll, är kärnan i ett starkt erbjudande! Att snabbt och sedan löpande utöka Bookbeats katalog är därför otroligt viktigt, säger hon i pressmeddelandet.

Hon tillträder i dag, 15 januari. Bookbeat utlovar fler rekryteringar till den tyska verksamheten under året.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.