Tillbaka

BVC delar ut barnbok

2017-11-30
av Sanna Svanström
Josefin Sundström och Emma Göthners bok kommer att delas ut på över 700 barnavårdcentraler runt om i Sverige.

Barnboken Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen är ett samarbete mellan Bonnier Carlsen och organisationen Generation Pep. Nästa år kommer den att delas ut gratis runt om i Sverige i samband med Barnavårdscentralens femårskontroller.

Boken gavs ut i juni i år och är skriven av Josefin Sundström och illustrerad av Emma Göthner.  Från och med januari 2018 kommer 85 000 exemplar av boken att delas ut på över 700 barnavårdscentraler runt om i Sverige i samband med femårskontroller, skriver Bonnier Carlsen i ett pressmeddelande. Detta tack vare bidrag från Stenbecks Stiftelse och Gålöstiftelsen.

Generation Pep, som har tagit fram Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga kroppen tillsammans med Bonnier Carlsen, är kronprinsessan Victorias initiativ för att sprida kunskap om barn och ungdomars hälsa.
   – Vi på Generation Pep vill ge alla barn möjlighet till ett aktivt och hälsosamt liv och vi hoppas att boken nu kommer inspirera många, många 5-åringar och deras familjer runt om i landet till lekfull rörelseglädje, säger Carolina Klüft på Generation Pep i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.