Tillbaka

De är nominerade till Slangbellan

2018-03-12
av Carina Jönsson
Foto: Sara Mac May

Lisa Lundmarks Haj-Jenny är en av tre nominerade böcker som har chans att ta hem BULT:s årliga pris för bästa debutantbok i kategorien barn- och ungdomslitteratur 2017.

Slangbellans jury har i år läst cirka 50 böcker. Av dem har de valt ut tre som nu har chans att plocka hem priset. Förutom Haj-Jenny (Natur & Kultur) är även Allt jag inte sa av Yrsa Walldén (Vox by Opal) och Anton och Teitur av Angelica Öhrn (Kikkuli förlag) nominerade till årets pris.

Slangbellan delas sedan 1998 ut av Sveriges Författarförbund sektion för barn- och ungdomslitteratur. Avsikten med priset är att lyfta fram debutanter och stimulera till fortsatt författarskap. Priset, som tillkännages den 11 april, består av en handtäljd slangbella av Kalle Güettler, ett diplom av fjolårets vinnare Maja Säfström samt 30 000 kronor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.