Ej lönande att säljaböcker i klädaffär

Det innovativa försöket av Forum att sälja böcker i klädaffär är på väg att ta slut efter bara ett år. Bokhandeln på 400 kvm ligger längst ner i det fem våningar höga klädvarauhuset C&A:s lokaler, s...

Publicerad

Det innovativa försöket av Forum att sälja böcker i klädaffär är på väg att ta slut efter bara ett år. Bokhandeln på 400 kvm ligger längst ner i det fem våningar höga klädvarauhuset C&A:s lokaler, som i sin tur ligger på Frankfurts shoppinggata nummer ett. Ändå har Forum inte nått upp till den försäljningsvolym som förutspåtts.

Forum är ett dotterbolag till kända varuhuskedjan Kaufhof, tredje största boksäljare i Tyskland. Bokhandeln förde cirka 40 000 titlar, främst riktade mot en ung publik. Vissa menar att C&A inte var den ideala partnern för Forum, bland annat på grund av dess låga hippfaktor hos unga konsumenter.

Klädkedjans omsättning har minskat markant de senaste två åren. Forum lär dock inte ha gett upp hoppet om konceptet "shop-in-a-shop" och söker enligt The Bookseller efter ny partner.

Powered by Labrador CMS