Tillbaka

English bookshop nomineras till internationellt pris

2018-03-09
av Kalle Laxgård
Christer Valdeson, som grundade English bookshop tillsammans med Jan Smedh 1995.
Foto: Ylva Sundgren

Bokhandeln med butiker i Uppsala och Stockholm är en av tre som kan vinna London Book Fairs pris Bookstore of the year.

1995 startade Jan Smedh och Christer Valdeson en bokhandel i Uppsala med böcker uteslutande på engelska.

I april i år har kan de vinna Londonmässans pris för bästa bokhandel.

Vi är otroligt stolta över att rankas i ett sånt här internationellt sammanhang. Det är en enorm bekräftelse på att vi håller hög klass i det vi gör. Den här finalplatsen är också ett mvg till vår personal – de är fantastiska! säger Jan Smedh, i ett pressmeddelande.

London Book Fairs pris Bookstore of the year är ett internationellt pris för bokhandlar på alla marknader utom den brittiska.

Vem som vinner priset avslöjas under Londonmässan den 10 april. De övriga nominerade är rumänska Carturesti och gambianska Timbooktoo.

För drygt två år sedan besökte SvB English bookshop i Uppsala i samband med butikens 20-årsjubileum. Läs reportaget här: http://www.svb.se/books-are-their-bag

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.