Tillbaka

Fortsätter att växa

2018-07-05
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Storytels utlandsexpansion ökade det genomsnittliga antalet prenumeranter till 621 000 under andra kvartalet – 200 000 fler än vid samma tid i fjol.

Under året har Storytel lanserat streamingtjänsten på sex nya marknader, vilket lockat 140 000 nya abonnenter, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Jämför man det genomsnittliga abonnentantalet under andra kvartalet i år med siffrorna från i fjol har Storytel växt med ungefär 60 000 prenumeranter i Sverige, motsvarande 19 procent. I dag lyssnar och läser omkring 314 000 svenskar via tjänsten.

Sammanlagt innebär det att Storytel ökat antalet prenumeranter totalt med nära 50 procent under den senaste tolvmånadersperioden.

Ser man till intäkterna från streamingdelen står de svenska för 125,8 av de sammanlagda 239 miljoner kronorna under andra kvartalet, redovisar Storytel.

Den totala omsättningen eller resultatet för andra kvartalet har ännu inte presenterats. Efter årets första kvartal redovisade Storytel en förlust på 51,4 miljoner kronor, som hänvisades till kostnaderna för utlandssatsningen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.