Tillbaka

Gratis litteratur på Alla hjärtans dag

2018-02-14
av Philip Wallin
Böcker delades ut i Sydney för att fira kärleken.
Foto: Books on the rail

Sydney firar Alla hjärtans dag i litteraturens tecken. Hundratals böcker har placerats ut på tåg, bussar och i gatubibliotek i kampanjen ”Blind date with a book”.

Penguin Random House har slagit sig samman med organisationen Books on the rail samt stadens många gatubibliotek den 14 februari. Tillsammans firar de Alla hjärtans dag med kampanjen ”Blind date with a book”.

– Vi uppmanar människor att läsa en författare eller genre som de normalt sett inte skulle läsa. Det är en blind dejt som man inte ens behöver klä upp sig för eller känna press inför, säger Ali Hampton på Penguin Random House, till The Daily Telegraph.

Böckerna som väntar resenärerna är inslagna i orange papper med rosa hjärtan och innehåller allt ifrån lokala titlar till internationella klassiker.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.