Tillbaka

Grundare lämnar Mondial

2017-11-07
av Sanna Svanström
Olle Grundin, Niklas Strömberg och Simon Brouwers startade Mondial 2017.
Foto: Martin Wallin

I början av året grundade tidigare Volante-förläggarna Simon Brouwers och Olle Grundin tillsammans med journalisten Niklas Strömberg förlaget Mondial. Nu lämnar Niklas Strömberg bolaget.

Mondial har bland annat gett ut Stefan Lisinskis Att ta ett liv om fallet Kaj Linna och Caroline Hainers Män visar kuken för mig. I oktober gick förlaget ut med att de börjar distribuera ljudböcker via podcastplattformen Acast. Nu meddelar en av grundarna, Niklas Strömberg, att han lämnar bolaget.
    – Det handlar om att vi inte har samma vision för hur vi ska driva företaget framåt. Det har varit ett svårt beslut att ta men det känns som det rätta att göra. Vi måste vilja samma sak om vi ska driva ett bolag tillsammans. Jag önskar Simon och Olle all lycka, vi har haft en jätterolig resa, säger han.  

Vad ska du göra framöver?
   – Det blir nästa steg. Jag har fört en del diskussioner, men det finns inget bestämt.

Niklas Strömberg lämnar både verksamheten och positionen som ägare till bolaget, som nu ägs av Simon Brouwers och Olle Grundin.

– Det är astråkigt att Niklas lämnar oss, även om vi är överens om beslutet att gå skilda vägar. Niklas har varit en bidragande anledning till att vi fått en flygande start och jag har inga tvivel om att han kommer åstadkomma storartade saker vad han än väljer att åta sig framöver, säger Simon Brouwers i ett pressmeddelande.  

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.