Tillbaka

Hallå där, Camilla Dal

2017-10-06
av Tove Leffler
Foto: Sara Mac Key

Som börjat som redaktionskoordinator på SvB. Hon kommer senast från Äppelvikens bokhandel, där hon varit butikschef, och har tidigare arbetat med försäljning och marknadsföring på förlag.

Beskriv dig själv med tre ord.

– Envis, positiv och spindelrädd.

Vad gjorde du innan du kom till SvB?

– Oj, mycket. Men de senaste åren har jag arbetat på Äppelvikens Bokhandel och på egna bokidéer. 

Vad ska bli roligast med jobbet på SvB?

– Förutom att hänga med trevliga kollegor i en spännande och föränderlig bransch, ser jag fram emot att få väva ihop mina tidigare erfarenheter inom medievärlden med de senare i bokhandel och på förlag. 

Vad läser du helst för böcker?

– Jag är verkligen allätare, så länge jag får läsa analogt. Tråkigt svar, men så länge språket är hyfsat tycker jag att det kan finns tillfällen för i princip alla genrer. Men, bäst är det att lyckas hitta pärlorna innan andra har hittat dem. Jag läste till exempel Vegetarianen utan att ha hört mycket om den. Det var en fantastisk och omtumlande upplevelse!

Vad läser du inte alls?

– Bibeln och Koranen. Men det är kanske något jag borde göra för att förstå min omvärld lite bättre.

Säg en sak som få vet om dig.

– Att jag är något av en fotbollsgalning och vurmar för Hammarby.

* Camilla Dal ska gå dubbelt med Annika Sellrup under hösten, innan Annika går i pension till jul och Camilla tar över hennes uppgifter. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.