Tillbaka

Hallå där, Sanna Svanström!

2017-09-14
av Sara Djurberg
Foto: Sara Mac Key

Ny praktikant på SvB från journalistutbildningen på Södertörns högskola. Sanna Svanström kommer att praktisera på redaktionen under hösten. 

Vad är du mest nyfiken på i bokbranschen?

– Teknikförändringarna. Jag tycker det är intressant med litteratursociologi överlag och hur de här förändringarna påverkar hur vi tar till oss böcker och i vilken utsträckning det förändrar vad vi läser eller lyssnar på för böcker. Det händer i branschen, men leder till utveckling i kulturen.

Hur läser du själv helst?

– Hårda böcker, inte e-böcker och inte så mycket ljudböcker heller. Det händer, men oftast läser jag en ”vanlig” bok.

Vad har du gjort innan?

– Jag har jobbat på bibliotek och i bokhandel (Pocketshop, red:s anmärkning) och har en examen i litteraturvetenskap. Jag har tidigare praktiserat på tv-programmet Babel och är väldigt intresserad av allt som har med böcker och bokbransch att göra.

Vad tar du med dig från de erfarenheterna, tror du?

– Mycket, bland annat känns det som en bra kombination att både kunna lite om biblioteksvärlden och veta hur det fungerar i bokhandeln med försäljning, reklam, skyltning och hur man tänker med kundkontakter.

Vad gör du när du inte är på SvB:s redaktion?

– Det blir mycket böcker även då, jag läser och gör en bokpodd. Men när det blir annat går jag gärna på kulturgalej, hänger på gymmet eller umgås med kompisar, förslagsvis över en öl på lagom slamrigt söderhak.  

Vad är det för podd?

– Den heter Bokpodden Machete. Jag och min kompis Sanna, som har en master i litteraturvetenskap, väljer olika teman varje gång och pratar sen ganska fritt. Bransch, analys och löst tyckande i salig blandning! 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.