Tillbaka

Hallå där Susanne Hamilton!

2010-03-19
av Johanna Westlund
Bokförlaget Langenskiölds förlagschef som nyligen valdes till ny ordförande för NOFF (Nordiska oberoende förlags förening).

p> Grattis!

– Tack! Det är en stor ära och oerhört spännande.

Hur vill du utveckla NOFF?

– Bokmarknaden är just nu turbulent, och det ställs allt högre krav på oss mindre och medelstora aktörer. Kristoffer (Lind, reds anm) har gjort ett bra arbete och rekryterat nya medlemmar: i dag är vi fler än 175 förlag. Min första uppgift är att förvalta det nätverket: vi måste bli professionella och organisera oss.

Hur då?

– Här finns en stark vilja att påverka samarbetet i branschen. Det handlar bland annat om behovet av oberoende distributionskanaler – de stora aktörerna låser dem i dag. Vi vill inte se de här monopolen. Och då måste vi lobba politiskt och kommunicera mer, både till allmänheten och inom branschen.

Vad betyder det konkret?

– Det är det jag ska börja arbeta med nu. I slutet av maj presenterar vi vårt nya program. Men det innebär att vi måste våga ta ställning. Även politiskt.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.