Tillbaka

Hon blir ny direktör på Författarförbundet

2017-12-15
av Kalle Laxgård
Maria Andersson
Foto: RFSU

Maria Andersson blir ny förbundsdirektör på Författarförbundet. Hon kommer senast från en tjänst som generalsekreterare på RFSU.

I somras klev Louise Hedberg av tjänsten som Författarförbundets förbundsdirektör för att bli kansliansvarig på Svenska Akademien. Hon hade då haft posten i sex år.

Nu står det klart att Maria Andersson, generalsekreterare på RFSU, tar hennes plats.

- Maria har gedigna kvalifikationer och en omfattande erfarenhet i kombination med den kreativitet som behövs för att leda arbetet på vårt kansli och samtidigt vara en representant för Författarförbundet i offentligheten, säger Gunnar Ardelius, ordförande för Sveriges Författarförbund, i ett pressmeddelande.

Maria Andersson har en lång erfarenhet av ledarskap inom ideell sektor bakom sig.

I pressutskicket tackar hon för det nya förtroendet:

- Medlemmarna står självklart i fokus och här kommer vi fortsätta att utveckla den service som förbundet erbjuder. På ett mer strukturellt plan vill jag också tillsammans med medarbetare och styrelse verka för att villkoren stärks såväl i Sverige som internationellt, bland annat genom att granska politiken på olika nivåer och synliggöra författarförbundets ställning, säger Maria Andersson.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.