Tillbaka

"Jag tar över NOFF med skräckblandad förtjusning"

2018-03-14
av Per PeKå Englund
Anna Granlund ny ordförande i NOFF.
Foto: North Chapter

NOFF:s nya ordförande Anna Granlund är laddad.

– Jag känner skräckblandad förtjusning, men mest förtjusning. Det här ska bli jätteroligt, säger hon.

NOFF (Nordiska Oberoende Förlags Förening) valde Anna Granlund på North Chapter  till ny ordförande efter Anna von Scheele på Nice Noise, som i likhet med Lasse Jexell (Piratförlaget) och Sofia Ejheden (Southside Stories), lämnar styrelsen.

– Jag har varit med i styrelsen som sekreterare ett år och jag har lärt mig massor om hur allt fungerar rent praktiskt tack vare det administrativa. En spaning är vi måste försöka bli mer digitala så att medlemmar som inte bor i Stockholm kan ta del av exempelvis kurser på annat sätt, säger Anna Granlund.

Just den geografiska spridningen i den nya styrelsen ser hon som en stor fördel.

– Jag sitter själv i Umeå och jobbar med mitt förlag och så har vi Alexandra Nedstam i Malmö som är ny i styrelsen, säger Anna Granlund.

Så här ser NOFF:s nya styrelse ut: Anna Granlund (North Chapter), Alexandra Nedstam nyval (Vertigo Förlag), Olle Grundin nyval (Mondial Förlag), Sandra Svensson (Vilja/Nypon Förlag), Louise Bäckelin (Louise Bäckelin förlag), Jenny Grobgeld Tenenbaum (Tenenbaum Publishing).

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.