Tillbaka

Musiktjänst börjar streama böcker

2018-05-09
av Emma Olsson
Foto: Wikimedia Commons

Under det närmaste året kommer Spotify att erbjuda sina lyssnare hela sortimentet av Bloomsburys musikserie 33 1/3.

Serien består av korta böcker om en musik, med texter om ett enda album per bok. Först ut blir George Grellas bok Bitches Brew, om Miles Davis album med samma namn. Men i serien ingår även titlar om Björk, J Dilla och Merle Haggard. Totalt finns över 130 titlar publicerade i serien.
– Det här blir en spännande möjlighet för våra författare att nå en helt ny public […] och jag är glad att vårt partnerskap med Spotify kommer att bryta ny mark för 33 1/3, säger Nigel Newton, vd för Bloomsbury, till The Bookseller.
Bloomsburys serie kommer att släppas i sin helhet på streamingtjänsten under det kommande året, varpå nya titlar följer.
Förläggaren hade inga kommentarer om hur affärsmodellen är konstruerad, eller vilken typ av ersättning som kommer att utgå till författarna.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.