Tillbaka

Ny förläggare till HarperCollins Nordic

2017-10-20
av Tove Leffler
Foto: Sara Mac Key

Céline Hamilton blir förläggare för svenska och utländska författare på HarperCollins. Hon blir en av flera nya rekryteringar den senaste tiden. 

På HarperCollins kommer Céline Hamilton även att arbeta med att utveckla förlagets utgivning – både i Sverige och Norden.

– HarperCollins Nordic befinner sig i ett väldigt spännande skede just nu och dessutom kommer jag att få jobba som förläggare, det tycker jag är väldigt roligt.

Céline Hamilton såg jobbannonsen och hörde av sig till den nytillträdda förlagschefen Carina Nunstedt.

– Vi tog en kaffe och sedan gick det väldigt fort, säger hon.

Céline Hamilton kommer senast från Bonnier Rights, där hon varit litterär agent men också ansvarig för film och tv-rättigheter.

Hon började på Bonnier Rights så sent som i februari i år. Men skiftet har inget med hur hon har trivts där att göra, säger hon.

– I det här fallet har det bara med den nya rollen att göra. Och med Carina Nunstedt. Hon är en otroligt inspirerande person. Hon ihop med vart HarperCollins Nordic befinner sig just nu gjorde att jag inte kunde motstå.

Förutom den nya förlagschefen Carina Nunstedt, har HarperCollins nyligen även anställt Pauline Riccius som försäljningsdirektör och Magnus Wirström som tillförordnad vd, då Anette Ekström är sjukskriven.

Céline Hamilton tillträder sin nya tjänst den 1 december 2017. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.