Tillbaka

Ny ordförande för Förlagsklubben

2017-06-21
av Kalle Laxgård
Mattias Pettersson är ny ordförande för Förlagsklubben.
Foto: Moa Edlund

Semic-redaktören Mattias Pettersson är ny ordförande för Förlagsklubben.

Fokus framöver kommer att vara kärnverksamhet: Kurser och att låta människor i branschen träffa varandra.

Mattias Pettersson debuterade i Förlagsklubbens styrelse i början av 2016. På föreningens senaste årsmöte valdes han till ny ordförande.

– Det känns väldigt roligt. Det är en fin gammal förening, säger Mattias Pettersson.

Till vardags jobbar han sedan 2006 som redaktör på Semic, och har tidigare även arbetat på förlag som Wahlström & Widstrand och Forum.

Som nytillträdd ordförande för Förlagsklubben lyfter han fram föreningens två huvuduppgifter – att arrangera yrkeskurser och att fungera som mötesplats i branschen – som fokusområden framöver.

– Jag vill att vi ska erbjuda ännu fler relevanta kurser, med erfarna branschpersoner som kursledare. Ett slags masterclass, säger Mattias Pettersson.

I takt med att allt fler i branschen fått gå från anställningskontrakt till att starta egen frilansfirma har Förlagsklubbens funktion som mötesplats också blivit viktigare, tycker Mattias Pettersson.

– Vi gillar att prata om vad vi håller på med i förlagsbranschen. Att erbjuda en plats att träffas och utbyta erfarenheter är guld, inte minst då vi fått fler frilansande medlemmar som får en chans att träffa dem på förlagen, säger han.

Förlagsklubben startades 1967 och firar därmed 50 år i år. Men enligt Mattias Pettersson blir det ”inte så mycket pukor och trumpeter”.

– Vi är lite blygsamma. Där är klubben lite som en gammal förlagsredaktör – man verkar utan att synas. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.