Tillbaka

Ny publisher på Svensk Bokhandel

2017-12-15
av SvB
PeKå Englund
Foto: Gustav Mårtensson

Den första februari tillträder PeKå Englund som ny publisher för Svensk Bokhandel.

Han är författare, journalist och har tidigare bland annat varit chef på Aftonbladet i många år.

Den sista oktober slutade Tove Leffler som vd och chefredaktör för SvB, efter fem år på posten.

I februari tillträder hennes efterträdare PeKå Englund.

– PeKå Englund är helt rätt person för att ta nästa steg för vår branschtidning. Han har bred erfarenhet av både redaktionell utveckling, digital journalistik och affärsutveckling. Dessutom är han en driven journalist, säger Eva Gedin, ordförande i Svenska Förläggareföreningen, i ett pressmeddelande.

Svensk Bokhandel ägs av Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen men är redaktionellt självständig från ägarna. I utskicket betonar föreningarna vikten av ”förnyelse för branschens viktigaste forum”. Det är något PeKå Englund ser fram emot.

– I mitt uppdrag från ägarna ingår att anpassa tidningen till det digitala medielandskapet och till en snabbare nyhetsrapportering. Jag ser fram emot att se till att Svensk Bokhandel fortsätter att ha en central position i bevakningen av, och i samtalet om, bokbranschen, säger PeKå Englund, i pressmeddelandet.

Bokhandlareföreningens ordförande Mats Ahlström:

– Tidningen ska vara ett socialt kitt i bokbranschen. Vi vill fortsatt att tidningen har en granskande roll, går på djupet, analyserar och lyfter intressanta och inspirerande exempel i vår bransch, säger han i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.