Ny rättighetsmässa i USA

Arrangörerna bakom New York Rights Fair.

Våren 2018 hålls premiärupplagan av New York Rights Fair, USA:s första rättighetsmässa som fokuserar enbart på internationella rättigheter.

Publicerad

Det är Publishers Weekly, pr-agenten The Combined Book Exhibit och BolognaFiere, som ligger bakom bokmässan i den italienska staden, som slagit sig samman för att starta New York Rights Fair. Mässan kommer att hållas 30 maj till 1 juni nästa år på Manhattan i New York – och är ett mycket nödvändigt tillskott till den internationella rättighetsscenen, menar de ansvariga:

– Den amerikanska marknaden kan vara väldigt utmanande för utländska förlag att navigera på, säger George Slowik Jr, vd för Publishers Weekly, i ett pressmeddelande.

USA är en lukrativ marknad vad gäller tv-, film- och digitala rättigheter, vilket gjort att mässan redan skapat stort intresse runt om i världen, från Europa till Kina, enligt upphovsmännen, som säger sig kunna fylla de nästan 2 000 kvadratmeterna i Metropolitan Pavilion. Det skulle göra mässan till en god konkurrent till rättighetsmässan i Frankfurt, världens största.

Franco Boni, vd för BolognaFiere, menar att rättighetsmässan i New York är ett naturligt nästa steg för företaget, som förutom barnboksmässan i Bologna även ordnar en lång rad utställningar runt om i världen. Men till skillnad från rättighetsmässan i Bologna kommer den i New York att behandla både barn- och vuxenlitteratur.

New York Rights Fair hålls parallellt med världens största bokmässa, BookExpo. 

Redan nu kan agenter och förläggare gå in och anmäla sig på newyorkrightsfair.com.

Powered by Labrador CMS