Tillbaka

Nya Tider portas från Bokmässan

2017-11-28
av Sanna Svanström
Nya Tider kommer inte få ställa ut på Bokmässan nästa år.

Högerextrema Nya Tider kommer inte att få ställa ut på Bokmässan 2018. Deras deltagande har tagit för mycket fokus från evenemangets huvuduppgift, skriver Bokmässan i ett pressmeddelande.

Tidningen Nya Tiders närvaro på Bokmässan har varit kontroversiell sedan första gången de medverkade 2016. I år intensifierades debatten då det i samband med Bokmässan anordnades en demonstration av nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Nu går Bokmässan ut med att de inte kommer låta Nya Tider medverka på mässan nästa år. Detta efter att de i ett analysarbete av de två senaste årens mässor, där de bland annat fått feedback från utställare och besökare, kommit fram till att alltför mycket uppmärksamhet ägnades åt Nya Tiders närvaro.
   – För att med full kraft kunna fokusera på vårt uppdrag och det som är viktigast för oss – litteratur och läsning – har vi fattat ett antal beslut så att vi kan säkra Bokmässan som Nordens största och viktigaste kulturevenemang, säger Frida Edman, tillförordnad mässansvarig, i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.