Tillbaka

Ökade intäkterna

2018-01-08
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Storytels streamingintäkter växte med nära 50 procent under 2017.

Storytels rapport för sista kvartalet 2017 visar en kraftig tillväxt för streamingtjänsten. De totala intäkterna från strömmande böcker uppgick till 730 miljoner kronor för helåret 2017, en ökning med 48 procent mot 2016.

En förklaring är att företaget etablerat sig i en rad länder under året och prioriterat tillväxt, säger företagets vd Jonas Tellander i ett pressmeddelande.

Genomsnittligt antal abonnenter i Sverige under fjärde kvartalet var 292 700. Sammanlagt uppgick antalet prenumeranter till 533 000 när året slutade, en ökning med nära 200 000 på ett år.

Utvecklingen är i linje med företagets prognos.

– Som tidigare kommunicerat lägger vi stort fokus på expansion, både inom och utom Europa, vilket kan ses i att vi under kvartalet lanserat Storytel både i Spanien och Indien. De båda länderna är fortfarande i startgroparna men vi ser att de relativt nyligen lanserade länderna Finland och Polen utgör en större andel av total tillväxt jämfört med tidigare kvartal”, säger Jonas Tellander, i pressmeddelandet.

Sedan januari 2017 har värdet på Storytels B-aktie ökat från 50,50 kronor till cirka 70 kronor i dag. Toppnoteringen var 84 kronor i mars 2017.

Läs mer: Så ska Storytel erövra världen

Läs mer: Storytel fortsätter växa – med förlust

Läs mer: Delade meningar om värdering

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.