Tillbaka

Sålde sina aktier

2017-10-16
av Kalle Laxgård
Lars Wingefors.
Foto: Pressbild

Affärsmannen Lars Wingefors har sålt samtliga aktier i Storytel, till ett värde av nära 33 miljoner kronor. Det rapporterar Dagens industri.

Sammanlagt ägde Lars Wingefors 465 000 aktier, värderade till 32,7 miljoner kronor, skriver Dagens industri. Enligt honom själv skedde försäljningen redan i somras, när kursen var högre än dagens.

Lars Wingefors har huvudsakligen byggt upp sin förmögenhet inom spelbranschen och äger bland annat en post i utvecklaren THQ Nordic värderad till 2,9 miljarder kronor. Men han har även tidigare varit engagerad i bokbranschen. Under åtta månader 2014 var han storägare i Massolit – innan förlaget köptes upp av Storytel – vartefter han sålde av sin andel och lämnade branschen.

I intervjun med DI hyllar Lars Wingefors Storytel.

– Han (Jonas Tellander, SvB:s anm.) är en riktigt duktig entreprenör med en bra och långsiktig affärsmodell. På lång horisont tror jag Storytel fortfarande är en bra investering, men på kortare sikt hade jag andra alternativ för kapitalet, säger han.

Vad pengarna ska användas till vill han inte avslöja.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.