Tillbaka

Simon & Schuster ger ut svenske Stålenhag

2018-03-06
av Kalle Laxgård
Simon Stålenhag.
Foto: Fredrik Bernholm

Det går bra för den svenske konstnären och författaren Simon Stålenhag. Till hösten ger brittiska Simon & Schuster ut hans senaste bok Passagen, som nu sålts till 15 marknader.

Simon Stålenhag debuterade 2015 med Ut ur varselklotet och Passagen är hans tredje bok.

Nu står det klart att den ges ut i Storbritannien till hösten under namnet The Electric State, sedan Salomonsson Agency sålt rättigheterna.

– Jag skulle inte kunna bli mer nöjd än med att det blir Simon & Schuster ger ut The Electric State, och att den nu kan nå ut till en bred publik i den engelskspråkiga världen, säger Julia Angelin, vd för Salomonsson Agency, till Bookseller.

Simon Stålenhag har på senare år byggt upp en stor och trogen skara fans, även internationellt. Inledningsvis gjorde han sig ett namn med sina vackra vemodiga illustrationer av svenska landskap med science fiction-inslag, men har senare hyllats även för sitt skrivande.

Passagen uppmärksammades stort när Simon Stålenhag genom en insamlingskampanj på crowdfunding-sajten Kickstarter samlade in 3,1 miljoner kronor i förhandsbeställningar. Bland donatorerna fanns exempelvis den hyllade filmskaparen Guillermo del Toro.

Salomonsson Agency har även sålt filmrättigheterna till boken.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.