Tillbaka

Ska leverera inom 60 minuter

2018-07-02
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Adlibris fortsätter arbetet med att kapa leveranstider. Det senaste konceptet rör Stockholms innerstad och varorna ska levereras inom en timme.

Sortimentet för Adlibris go, som den nya tjänsten ska heta, består bland annat av produkter som presenter, mat och hygienartiklar. Som en mindre närlivsbutik.

Urvalet innehåller även ett begränsat utbud av böcker, exempelvis barnböcker, topplisteromaner och populära faktatitlar.

Den som beställer ska få varorna inom 60 minuter om hen befinner sig i Stockholms innerstad.

– Sista milen är viktig för oss för att ytterligare konkurrera med fysisk handel. Leveranstider under en timme möjliggör e-handel som ett bekvämt alternativ till att ge sig ut på stan när man är ute i sista minuten, säger Maral Shadloo, affärsområdeschef Adlibris go, i ett pressmeddelande.

Logistiken utgår från Adlibris butik på Regeringsgatan och att använda sig av tjänsten kostar 49 kronor per order.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.