Tillbaka

Stopp för eget bubbel på Bokmässan

2018-02-16
av Philip Wallin
Slutskålat på Bokmässan. Åtminstone med egen alkoholdryck.
Foto: Skitterphoto

Alkoholhaltiga drycker får inte längre hanteras av monterutställarna på Bokmässan i Göteborg. All servering av alkohol måste gå via ett dedikerat cateringföretag.

Beslutet som koncernen Svensk Mässan har fattat, med grund i alkohollagen, gäller alla mässor som arrangeras på Svenska mässan. Det skriver Boktugg.

De nya reglerna kommer påverka förlagens traditionella montermingel på Bokmässan, då egen alkohol inte är helt ovanligt.

– Vi är medvetna om att denna förändring påverkar montermingel på Bokmässan, säger Frida Edman, tillförordnad mässansvarig för Bokmässan, till Boktugg. Det finns dock möjlighet att genom catering beställa mat och dryck till sitt montermingel och då ingår även serveringspersonal.

Dryck utan alkohol samt tilltugg kommer dock att vara tillåtet. Mer information kommer nå utställarna inom kort. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.