Tillbaka

Storytel köper Telegram

2017-04-13
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Storytel har köpt Telegram förlag. Bland annat får prenumerationstjänsten tillgång till 400 journalistiska verk för en utbyggnad av sitt fackboksutbud.

Storytel förvärvar ytterligare ett förlag på den svenska marknaden. Den här gången handlar det om lilla Telegram förlag, som på senare år haft en uteslutande digital utgivning.

Köpet gick igenom den 12 april och gäller 100 procent av aktierna i Telegram förlag, skriver Storytel i ett pressmeddelande. Formellt gjorde förvärvet genom ljudboksförlaget Storyside.

Ett skäl till affären är den satsning på att digitalisera längre reportage, som förlaget lanserade 2014 under namnet Telegram Journalistik. Totalt handlar köpet om 400 journalistiska verk som ska utöka Storytels utbud av facklitteratur. 

Telegram förlag bildades 2009 och omsatte under toppåret 2012 7,8 miljoner kronor. 2016 landade försäljningen på omkring en miljon med en vinst på cirka 90 000 kronor, enligt pressmeddelandet. Den tidigare förlagschefen Annika Seward Jensen jobbar sedan i fjol också inom Storytel.

Köpeskillingen är inte officiell.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.