Tillbaka

Storytel lanserar chattberättelser

2017-06-12
av Sara Djurberg
Anna Öqvist Ragnar, förläggare på Storytel.
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

I morgon, tisdag, släpper Storytel appen Stories, en ny satsning på korta berättelser i form av sms-konversationer. 

Förebilden är liknande appar som nått en stor publik i USA och Storbritannien, exempelvis Hooked och Tap, den senare från plattformen Wattpad. Berättelserna är skrivna som textmeddelanden som skickas till läsaren.

– Formatet går ut på att två eller fler personer skickar sms till varandra. Man "tapar" sig fram meddelande för meddelande, det är ganska beroendeframkallande, säger Anna Öqvist Ragnar, förläggare på Storytel.

Vid lanseringen av Stories släpps drygt 30 berättelser, skrivna av Storytel Original-författare, nya opublicerade skribenter och etablerade författare som Linda Skugge och Mats Strandberg. Under sommaren är tanken att appen ska fyllas på med en ny berättelse i veckan.

– Det är också ett marknadsföringsfönster för författare och för Storytel genom att man kan länka sig vidare från Stories till Storytel-appen, säger Anna Öqvist Ragnar.

Appen kommer att utvecklas efterhand.

­– I kommande versioner hoppas vi att man ska kunna ladda upp egna "stories" som vi kan ta emot och redigera innan vi släpper dem. Man kanske kan ha med bilder och ljudfiler så småningom också, säger Anna Öqvist Ragnar.

Appen kommer att finnas för både IOS och Android. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.