Tillbaka

T-shirtkollektion mot sexuellt våld

2017-10-06
av Carina Jönsson
T-shirtarna pryds av Therése Lindgren och en teckning av Frida Malmgren
Foto: Bonnierförlagen

Bonnierförlagen slår sig samman med Föreningen Storasyster för att lyfta debatten kring sexuella övergrepp. Detta genom en t-shirtkollektion där flera av förlagets författare figurerar.

T-shirtkollektionen går under namnet ”Storasyster ser dig” och kommer att ges ut två gånger om året. Ett flertal av Bonnierförlagens författare är engagerade i kampanjen och kommer att pryda t-shirtar framöver, men först ut är Therése Lindgren.

– För mig känns det självklart att fronta något som jag står för. Jag tycker att det är viktigt att engagera sig i saker som kan göra samhället bättre, och som gör att vi själva mår bättre, säger Therése Lindgren, i ett pressmeddelande.

Hennes bok Ibland mår jag inte så bra, var den mest sålda fackboken i Sverige förra året. I den delar hon bland annat med sig av sina personliga erfarenheter av psykisk ohälsa.

En annan t-shirt pryds av en teckning av serietecknaren Frida Malmgren. Hon har gett ut seriealbumet Tjejerna på höjden som belyser könsstereotypa föreställningar.

Pengarna från försäljningen av t-shirtkollektionen kommer oavkortat gå till Föreningen Storasysters arbete för nollvision mot sexuella övergrepp i samhället.

– Den som har blivit utsatt för sexuella övergrepp är inte ensam och kommer inte bli bortglömd. Med kampanjen visar vi att vi ser och hör den som utsatts, och kommer aldrig sluta kämpa för allas rätt till sin egen kropp. Vi vill lyfta vikten av systerskap och uppmana alla, oavsett könsidentitet, att stå upp mot sexuellt våld. Kampanjen syftar också till att visa förövare att vi ser dem. Vi ser vad de gör och vilka konsekvenser det får. Vi ser och vi kommer inte låta oss tystas, säger Cecilia Bödker Pedersen, verksamhetschef, Föreningen Storasyster. 

Den första kollektionen släpps 6 oktober.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.