Tillbaka

Utlandssuccé för Bonniertrio

2018-04-13
av Per PeKå Englund
Maria Adolfsson.
Foto: Caroline Andersson

LONDON. Tre nya deckarförfattare på Bonnierförlagen – Bo Svernström, Maria Adolfsson och Stina Jackson – har sålt för 15 miljoner kronor i utlandet.

–De sålde mycket bra på bokmässan i London, säger Elisabet Brännström på Bonnier Rights.

Elisabet Brännström är mycket nöjd med årets mässa i London.

–Visst är det så att många affärer görs upp före mässan och att en del funderar ett tag och lägger ett bud en tid efter, men jag måste ändå säga att årets mässa blev en av våra bästa. Vi har fler bud på väg in för de här tre.

Elisabet Brännström säger att hon ser en skillnad i intresset för svenska deckare och annan skandinavisk spänningslitteratur.

–Intresset för Sverige är större och vi får in många flerboksdealar för Bo Svernström, Maria Adolfsson och Stina Jackson. Så deras författarskap kommer ta fart ute i världen, säger Elisabet Brännström.

Så här ser försäljningarna ut hittills för de tre.

 

Bo SvernströmOffrens offer på Albert Bonniers förlag

Flerboksdealar i Danmark, Holland, Finland, Tyskland, Italien och Norge.

 

Stina JacksonSilvervägen på Albert Bonniers förlag

Tyskland och Italien. Flerboksdealar i Danmark och Finland.

 

Maria AdolfssonFelsteg på Wahlström & Widstrand

Spanien, Israel och Island. Flerboksdealar i Tjeckien, Danmark, Holland, Storbritannien, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Polen, Portugal och Ryssland.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.