Tillbaka

Vi:s Litteraturbåt vinner pris

2017-11-09
av Sanna Svanström
Lena Thelenius, marknads- och affärsutvecklingschef på Tidningen Vi.
Foto: Thron Ullberg

Under onsdagskvällen vann tidningen Vi:s litteraturbåt priset i kategorin Årets tidskriftsevent under Svenska Tidskriftsdagen.

Det känns fantastiskt roligt, vi tycker att vi var värda det! Många tidningar har tagit efter och kopierat konceptet, men vi var först, säger Lena Thelenius, marknads- och affärsutvecklingschef på Tidningen Vi. 

Juryns motivering för priset var att Vi tidigt upptäckte affärsmöjligheten i konceptet. ”Det har blivit ett bra grund till tidskriftens fortsatta liv och utveckling. Resorna stärker relationen mellan redaktionen och läsarna under detta litterära dygn" skriver juryn. 

Nästa år fyller Litteraturbåten 20 år, vilket ska uppmärksammas under kryssningarna i mars. Eventet har blivit alltmer populärt, säger Lena Thelenius.
    – Det är väldigt mycket större i dag än när vi började, nu fyller vi tre båtar istället för en. Mellan 900 och 1 000 personer åker med båten varje dygn, säger hon.

Årets Tidskriftsevent belönas med 10 000 kr och juryn består av personer från mediebranschen.

Övriga nominerade i kategorin var Hjärndagen (Forskning & Framsteg och Modern Psykologi) Stora Samhällsgalan (Dagens samhälle) och Webbdagarna (Internetworld).

 

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.