Tillbaka

Volante ger ut Nobelpristagare

2017-10-09
av Sanna Svanström
Volantes förlagschef Tobias Nielsén tillsammans med Richard Thaler.
Foto: Volante

Ekonomipriset till Alfred Nobels minne delas i år ut till Richard Thaler. Hans svenska förlag Volante jublar.

Richard Thaler är professor vid University of Chicago och har varit banbrytande inom området beteendeekonomi. Hans bok Beslut och beteenden: att förutsäga det oförutsägbara har nyligen getts ut av Volante.

– Vi är väldigt glada och lite stolta. Gränslandet mellan psykologi och ekonomi är ett område som vi brinner för och som vi aktivt har arbetat med för att lyfta fram i Sverige, säger Tobias Nielsén, förlagschef på Volante, i ett pressmeddelande.

Richard Thaler är Volantes fjärde nobelpristagare: sedan tidigare står de som utgivare av verk av en ekonomi-, en fysik- och en fredspristagare. I år låg flera av Volantes författare högt på bettinglistorna. Förutom de till litteraturpriset ofta förhandstippade författarna Ngugi wa Thiong’o och Adonis så var Jennifer Doudna, vars kommande bok Sprickan i skapelsen ges ut av Volante, favorit till att tilldelas Nobelpriset i medicin.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.