Tillbaka

Votum och Speja förlag går ihop

2016-09-08
av Sara Djurberg
Cicci Sjödelius, förlagschef på Speja.
Foto: Ola Kjelbye

Fotoboksförlaget Votum köper Speja. Det ger samarbetsfördelar till det nystartade barnboksförlaget, menar förlagschefen Cicci Sjödelius. 

Den nya konstellationen blir ett familjeföretag då Karlstadbaserade Votum drivs av Cicci Sjödelius föräldrar Mari och Lars-Eric Hermansson.

– Det är egentligen en naturlig affär. Jag och Johan Sjödelius, som driver Speja, har jobbat för Votum tidigare och vi har hela tiden samarbetat. Nu blir vi starkare ekonomiskt och kan lägga mer tid på det kreativa, säger Cicci Sjödelius.

Speja grundades 2015 i Göteborg och ger i höst ut sin sjätte barnbok. Utgivningen kommer att fortsätta under namnet Speja.

Förlagens utgivningsprofiler ligger också nära varandra, menar Cicci Sjödelius, då båda ger ut naturböcker som har fokus på bild.

För Votums del innebär uppköpet att förlaget får en större bredd i utgivningen.

– Vi tror att de som tycker om Votums böcker också är intresserade av barnböcker med hög kvalitet, säger Lars-Eric Hermansson, förlagschef på Votum & Gullers Förlag.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.