Tillbaka

Redaktionssekreterare

10TAL söker en redaktionssekreterare som i nära samarbete med redaktionen utformar innehållet i tidskriften 10TAL om litteratur och konst.

10TAL är Sveriges ledande tidskrift om litteratur, konst, samtidsdebatt. Med devisen På spaning efter den tid som är utkommer 10TAL med 3 nummer årligen, ofta i nyskapande temanummer som Tro & Tvivel, Moderskap, Rätten att berätta, Klimatsorg, Gurlesque och Övergrepp, men också gedigna introduktioner av olika länders litteratur som Kenya, Ukraina, Nederländerna och under 2018 Korea. Varje nummer innehåller essäer, reportage, bildkonst och samtal om aktuella och angelägna ämnen. Nyskriven skönlitteratur av landets skarpaste författare samsas med oprövade röster, internationella utblickar och exklusiva konstprojekt. Med flera hundra inkomna debutantmanus per år och 1–2 debutanter publicerade i varje nummer, utgör 10TAL en viktig plattform och språngbräda för unga poeter och prosaister på väg in i litteratursverige.

Som redaktionssekreterare arbetar du deltid till att börja med. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att 

  • tillsammans med redaktionen arbeta fram tidskriftens innehåll. Sköta kontakt med tidskriftens medarbetare, författare, konstnärer. Hålla i kontakten med tidskriftens tryckeri

  • Hålla i kontakter med press

  • Marknadsföring

  • Prenumerationsvärvning

Vi tror att du som söker har

  • Arbetslivserfarenhet av redaktionella och administrativa uppgifter

  • Stort engagemang och öga för samtida prosa, poesi och essä

  • Intresse av och kunskap i att arbetsleda medarbetare 

  • Intresse av och kunskap i att bygga och bibehålla goda, långsiktiga relationer med kulturutövare, förlag, andra tidskrifter och organisationer

  • Kompetens inom Word, Excel, Adobe InDesign, Adobe Photoshop

Tjänsten är en projektanställning på deltid, som tillsätts enligt överenskommelse. 

10TAL söker också frilansredaktörer till sin bokserie, 10TAL Bok. Ansökningar beaktas löpande. Vi ser fram emot att få ditt CV och personliga brev per mejl till madeleine@10tal.se

Märk mejlet ”redaktionssekreterare + namn” alternativt ”frilansredaktör + namn”.

__

Den ideella, oberoende kulturföreningen 10TAL grundades 1980 och har givit ut tidskriften 10TAL utan kommersiella hänsynstaganden sedan dess. 10TAL Bok är bokförlaget som sedan 2009 ger ut svensk och utländsk kvalitetslitteratur: lyrik, prosa och essäer.

Varje år arrangerar 10TAL evenemang med anknytning till tidskriften, böckerna, samtida prosa och debatt, bland annat Stockholms Internationella Poesifestival – Nordens största mötesplats för samtida poesi, årligen sedan 1997, KLUBB 10TAL 4 ggr/år, litterära aftnar med läsningar, musik, samtal, mingel och fest på Scalateatern i Stockholm samt releasefester, seminarier och Poesifabriken – en turnerande workshop i kreativt skrivande för barn och unga.

Länk till hemsida: www.10tal.se

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Madeleine Grive

Kontaktuppgifter:

madeleine@10tal.se

Publicerad den:

2018-02-13

Sista ansökningsdag:

2018-03-02

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.