Tillbaka

Redaktör

Kartago Förlag har fått ny ägare, Cobolt Förlag. Vi söker nu en driven redaktör att tillsammans med Kartagos förläggare Rolf Classon ansvara för förlagets bokproduktion, med placering på ett nyöppnat kontor i Malmö. Tidigare erfarenhet av förlagsproduktion är ett krav. Vi förutsätter att du gillar serier och därmed har vissa förkunskaper om svenska serieskapare och svensk serieboksutgivning.

Kvalifikationer

Flerårig yrkeserfarenhet som förlagsredaktör eller från tjänst med motsvarande arbetsuppgifter.

Relevant utbildning.

Erfarenhet av att driva egna projekt och att arbeta självständigt.

God organisatorisk förmåga. God förståelse för vikten av att hålla deadlines och prioritera bland arbetsuppgifterna.

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Vana vid att arbeta i Word och Excel, samt grundläggande kunskaper i Indesign och Acrobat.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde den 1 april eller efter ö k. Vänligen skicka din ansökan med meritförteckning och referenser till: kontakt@coboltforlag.se.

För frågor om tjänster kontakta Rolf Classon, rolf@kartago.se, tel 0708-53 83 96, eller Peter Sparring, peter@coboltforlag.se, tel 0736-87 90 87.

Vi läser ansökningar och träffar kandidater löpande.  Sista ansökningsdag är 2019-03-15, men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.


Kartago Förlag ger ut tecknade serier med bra historier, med satir och humor och med nya, spännande ämnen. I utgivningen finns författare och serietecknare som Joakim Pirinen, Sara Bergmark Elfgren, Pelle Forshed, Lina Neidestam, Nina Hemmingsson, Jan Lööf, Louise Winblad, Jan Stenmark, Gunnar Lundkvist, Ester Eriksson, Moa Romanova, bland många andra.

Cobolt Förlag startade i Danmark 2008 och i Sverige 2014. Cobolts utgivning består till stor del av översatta serieböcker och album, bland annat Gaston, Linda och Valentin, Blueberry och Spirou, men också av svenska serieskapare som Mats Källblad, Joakim Lindengren och Emil Maxén.

Plats:

Malmö

Kontaktperson:

Rolf Classon eller Peter Sparring

Kontaktuppgifter:

rolf@kartago.se, tel 0708-53 83 96 eller peter@coboltforlag.se, tel 0736-87 90 87

Publicerad den:

2019-02-11

Sista ansökningsdag:

2019-03-15

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.