Tillbaka

Vikarierande förlagschef med ansvar för marknadsföring

Idealistas Förlag söker dig som vill utveckla svenskt föreningsliv och iklä dig rollen som vikarierande förlagschef. Som vikarierande förlagschef arbetsleder du kollegor (två i dagsläget) och har ett strategiskt ansvar för hela verksamheten. Du kommer att agera som koordinator av företagets verksamhet samt upprätthålla och fördjupa relationerna med våra fantastiska författare och samarbetspartners. En stor del i din tjänst kommer att ägnas åt marknadsföring av förlagets böcker, effektivisera försäljningskanaler samt samordna övrig verksamhet. Om du är rätt person blir du också redaktör för tidskriften Kurage under perioden. Läs mer om Kurage på idealistas.se/kurage.

För att bli framgångsrik i tjänsten som förlagschef har du en styrelse och två stabila kollegor som ett ständigt stöd, för att inte tala om alla kunniga och engagerade samarbetspartners och läsare.

Vår målsättning är att rekrytera personer med bred kompetens och erfarenhet som kan berika förlaget på de mest oväntade sätt. Vi söker dock i första hand personer med följande kompetenser: 

Erfarenhet av bokförsäljning och marknadsföring.
Förtrogenhet med bokproduktionens samtliga steg.
Goda ledaregenskaper, såväl att leda en personalgrupp som i ett strategiskt utveckla hela verksamheten.
God förmåga att leda och följa upp verksamhet, ekonomi och marknadsföring.

Det är meriterande om du: 
Är en fena på att korrekturläsa texter och i övrigt är en god skribent.
Har brett nätverk inom förlagsbranschen.
Har brett nätverk inom svenskt föreningsliv.

Tjänsten är placerad i Stockholm och motsvarar heltid. Föräldravikariat på tolv månader med möjlighet till förlängning. (Vi hoppas fortsätta växa och därmed utöka vårt kansli). Tillträde i mars/april 2018. Kollektivavtal finns (mellan Medieföretagen och Unionen/DIK). Idealistas Förlag är medlemmar i Medieföretagen och NOFF. 

 

Ansök genom att fylla i formuläret du hittar här och maila CV till erik.wagner@idealistas.se

Idealistas Förlag vill stärka ideella föreningar och organisationer. Vår utgivning riktar sig till dig som är ledare i en ideell organisation, såväl lokalt som nationellt. Våra böcker utgår från föreningslivets särskilda förutsättningar och utmaningar och passar såväl förtroendevalda som tjänstepersoner. Dessutom ger vi ut tidskriften Kurage samt erbjuder utbildningar och seminarier – allt för att stärka ett öppet, demokratiskt och aktivt föreningsliv.

 

 

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

Erik Wagner

Kontaktuppgifter:

erik.wagner@idealistas.se eller 0733-568636

Publicerad den:

2017-11-21

Sista ansökningsdag:

2017-12-20

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.