Tillbaka

Webb-reporter

Vi söker en webbreporter som inte har några problem med att sticka emellan med att skriva 10 000 mycket noggrant researchade tecken för print. För dig är det helt enkelt en självklarhet att jobba i olika kanaler och du ser ingen större skillnad mellan webb och tidning. Båda är i din yrkesroll viktiga kanaler för att kunna ge läsarna en spänstig och fördjupande nyhetsbevakning.

Just nyheter är din specialitet. 

Du är nyfiken på vad som händer i bokbranschen, varför det händer - och vad händelserna kommer få för konsekvenser i framtiden.

Du är självgående och jagar egna nyheter. Får du tid över nyttjar du den till att knyta kontakter i ditt nya bevakningsområde - samt till att läsa på om hur bokbranschen förändrats de senaste åren. Under det arbetet hittar du också en och annan uppföljning.

Då vi har fler manliga nyhetsreportrar är det en fördel om du är kvinna. Det är också en fördel om du jobbat i aktivt nyhetsarbete på dagstidning.

Tjänsten är ett vikariat och du kan börja så tidigt som 1 maj. Men starttiden - och mycket mer - kan vi prata om när du ringer mig och har egna frågor om jobbet. Hör av dig till mig på 070-4784305. Ansökan mejlas senast 25 april till peka@svb.se.

Plats:

Stockholm

Kontaktperson:

PeKå Englund, publisher

Kontaktuppgifter:

070-4784305 eller peka@svb.se

Publicerad den:

2019-04-08

Sista ansökningsdag:

2019-04-25

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.