Tillbaka

Storysides titlar snart på Itunes

2012-09-14
av Tove Leffler
  Storyside blir det första stora ljudboksförlaget i Sverige att sluta ett helhetsavtal med den amerikanska distributören Audible. Det innebär att samtliga av Storysides titlar kommer att finnas i...

 

Storyside blir det första stora ljudboksförlaget i Sverige att sluta ett helhetsavtal med den amerikanska distributören Audible. Det innebär att samtliga av Storysides titlar kommer att finnas i alla kanaler som Audible samarbetar med.

Men i första hand är det ett sätt att komma åt Apples Itunes, säger Helena Gustafsson, vd på Storyside. Dessutom vill förlaget kunna erbjuda dem som inte vill ha ett abonnemang att lyssna via mobilen. I dag är det enda sättet att lyssna via mobil.
– Vi ser att det som växer är försäljning via mobiltelefonen.
Audibles avtal är kraftigt kritiserade, då förlaget får så lite som 25 procent, enligt SvB:s källor. Helena Gustafsson vill inte avslöja hur avtalet med Audible ser ut, men menar att förlaget inte har några alternativ.
– Visst är det problematiskt att vi som ljudboksförlag tvingas dela med oss till Audible när vi vill sälja via Itunes. Men det är ett faktum som vi måste förhålla oss till och det ska vägas mot det arbete Audible lägger ner för att marknadsföra ljudböcker och öka lyssnandet.
Målet är att alla Storysides ljudböcker ska finnas tillgängliga första september. 

Rättelse i ovanstående artikel:
Både ljudboksförlaget Earbooks (omsättning 2011: 28,2 miljoner kronor) och Höropp/Ordfront ljud (9,7 miljoner kronor) har redan slutit sådana avtal. Vi ber om ursäkt för felaktigheten.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.